ВЕТЕРИНАРНА КЛИНИКА "ГЛОБАЛ ВЕТ " СОФИЯ

  [BG]   EN  
ВЕТЕРИНАРНА КЛИНИКА "ГЛОБАЛ ВЕТ " СОФИЯ

Фото Галерия
Къде се намираме
Работно време
Публикации и интересни случаи
ВЕТЕРИНАРНА КЛИНИКА " ГЛОБАЛ ВЕТ " САМОКОВ
Новини
Обяви
Адреси и телефони
За контакти
Връзки


Полезно Референтни стойности Ценоразпис Форум Календар

Полезно / Микрочипиране

Микрочипиране
19.12.10 22:38

Съгласно Ветеринарномедицинския Закон действащ от 01. Май 2006г. 

При навършване на 4-месечна възраст или в 7-дневен срок от придобиване на куче над тази възраст собственикът регистрира кучето при ветеринарен лекар. При регистрацията на кучето ветеринарният лекар поставя  микрочип, които съдържат идентификационен код по Единния класификатор на административно-териториалните и териториалните единици на населеното място и индивидуален номер на животното. След поставяне на микрочипът собственикът на домашния любимец е длъжен да регистрира животинката си в Общината, като първата година бива освободен от данък ,поради това че любимецът му е чипиран.


Микрочипът е затворен с капсула от специално биологично покритие-напълно безвредна за вашия любимец. Всеки чип съдържа уникален идентификационен номер, който не може да бъде променян. Имплантирането става подкожно чрез специална спринцовка и е напълно безболезнено за домашния любимец. Манипулацията се извършва от ветеринарен лекар. Веднъж имплантиран, чипът остава под кожата до края на живота. Номерът (кодът) на микрочипа може да бъде разчетен с електронно четящо устройство.


При нас във ветеринарна клиника Глобал Вет микрочипираме вашите домашни любимци с висококачествени микрочипове на италианската фирма " Prionics".
 

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1223